“Een geweldig rijtje winnaars om tussen te staan” | Michiel Muller ontving de Mr. K.P. van der Mandele Penning

Michiel Muller ontving de Mr. K.P. van der Mandele Penning

“Een geweldig rijtje winnaars om tussen te staan”

Met een smoesje werd Michiel Muller in juni 2024 naar de prijsuitreiking van de Mr. K.P. van der Mandele Penning gelokt. “Ik kende de prijs en de vorige winnaars. Het is een geweldig rijtje om tussen te mogen staan.” De prijs is een erkenning voor zijn ondernemerschap. Naast medeoprichter van Picnic, is hij ook bekend om zijn steun aan andere ondernemers.

“Ondernemers zien kansen en nemen risico’s”, zegt Muller. “Nederland moet het hebben van de ondernemers. Zij investeren vandaag in het Nederlandse verdienvermogen van morgen. Daarom is het goed dat deze prijs daar de aandacht op vestigt.

Het is erg leuk dat ik deze prijs gewonnen heb. De aandacht voor het ondernemerschap ondersteun ik van harte. De prijs is een eer en waardering voor al die ondernemers die vaak tegen de stroom in moeten zwemmen.”

 

Donatie van 10.000 euro

Muller mocht als onderdeel van de prijs een geldbedrag van 10.000 euro doneren. Hij schonk dit volledige bedrag aan Michelle van Tongerloo. Zij is huisarts in Rotterdam en werkt daarnaast als straatarts voor de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting. Ze richtte de stichting ‘Lekker Geven’ op.

“De beste naam die je als Goede Doelenstichting kunt verzinnen”, vindt Muller. “Daarmee steunt zij kwetsbare Rotterdammers die psychische en medische zorg nodig hebben. Ik vind het zo bijzonder. Het past mooi bij de stad. En de manier waarop zij de regeltjesrompslomp omzeilt, is een goed voorbeeld van sociaal ondernemerschap.”