“Een enorme exposure in onze eigen regio”

Zepp.solutions winnaar van de Nieuwe Heldenprijs 2024

Jan Bot van Zepp.solutions, winnaar van de Nieuwe Heldenprijs 2024: “Een enorme exposure in onze eigen regio” Dat Zepp.solutions winnaar van de Nieuwe Heldenprijs 2024 zou worden, kwam voor mede-eigenaar Jan Bot als een grote verrassing. “Het publiek kent de prijs toe aan een van de drie finalisten.

Omdat onze technologie ver van de consument af staat, dacht ik dat ons bedrijf minder tot de verbeelding zou spreken. Deze prijs is een mooie erkenning. We werken al zeven jaar keihard aan ons bedrijf. Het is leuk als je dan een steuntje in de rug krijgt.” Het was volgens Bot een spannende periode. “Er gaat heel wat vooraf aan de uiteindelijke prijsuitreiking.

Een kans om je netwerk uit te breiden

Het is een intensief proces met verschillende bijeenkomsten en pitches voor een professionele jury, bestaande uit ondernemers die er kijk op hebben. Zij kiezen uit alle inzendingen de drie finalisten. In het begin dachten we ‘daar gaat aardig wat tijd in zitten’. Het is een oplopend proces. Ik adviseer iedere startup die wordt voorgedragen, om deel te nemen. Het is een mooie kans om je netwerk uit te breiden.

We ontmoetten ondernemers uit verschillende sectoren en wisselden ervaringen uit. Ook kregen we veel positieve reacties van klanten en contacten. Deze prijs gaf ons een enorme exposure in onze eigen regio.”